Kopfoto Mindful coaching 1

 

Bewegen en coaching in de buitenlucht
Het mooie van wandelcoaching is dat je vaak aan de manier van wandelen kunt ontdekken hoe mensen in het leven staan. Soms merk ik dat mensen echt de pas erin hebben. Dat zegt vaak iets over de manier waarop zij hun leven leiden, in zo’n geval dus bijvoorbeeld gehaast, of altijd maar doorgaan. Als mensen heel traag op gang komen en het lastig vinden om de pas erin te zetten, zegt dat soms iets over hun gedachtegang of problemen. Ook de ademhaling is vaak een weerspiegeling van de interne gemoedstoestand.

Deze niet verbale informatie biedt goede aanknopingspunten voor de  wandelcoachsessies.

Als je tegenover een hulpverlener komt te zitten en je gevraagd wordt de problemen die je ervaart onder woorden te brengen, dan kost dat dikwijls (veel) moeite. Zo oog in oog gezeten, werpt de ratio drempels op. Tegenover elkaar zitten, is toch anders dan naast elkaar lopen. Als je wandelt en de rust van de natuur ervaart, zo leert de ervaring, praat je makkelijker. Al wandelend kom je vaak tot hele goede gesprekken en inzichten, al is het maar omdat je elkaar niet hoeft aan te kijken tijdens het wandelen.

Bij wandelcoaching lukt het meestal om dieper op onderwerpen in te gaan, meer over ervaringen en gevoelens te praten. Dat komt ook omdat je beweegt: het is dan makkelijker om echt ‘in het lijf’ te komen.

Wil je meer weten over wandelcoaching of wat mogelijk is, mail ons dan of stel je vraag via het contactformulier.

Met Mindful Wandelcoaching kom je letterlijk in beweging
Wandelen is goed voor de mentale en fysieke gezondheid van de mens. We merken het zelf en aan onze coachees die na een wandelcoaching een stuk beter in hun vel zitten.

Mindful Wandelcoaching werkt
Wandelcoaching vermindert werkstress en burnout klachten en het verhoogt het werkplezier.

Contact opnemen?

Stel je vraag via het contactformulier of stuur een berichtje naar Jolanda de Bruin.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactformulier


captcharefresh